Ieri a fost zi de leneveala dar si de stat putin pe ganduri, despre cum va arata lumea, viata si modul de a gasi un job dupa ce trece nebunia asta. Mai dau o sapa in gradina, mai repar una, mai completez alta dar la un moment dat, cand trece perioada de izolare va fi nevoie de repornit motoarele si de gasit o cale sa producem ceva. Pandemia asta ne va forta sa ne reevaluam, sa ne gandim mai bine cine suntem si pe termen lung, ne poate ajuta sa redescoperim o versiune mai buna a noastra.

Multe din barierele, artificiale cred, de a muta mai mult din activitatile zilnice in online vor cadea, se vede bine zilele astea ca se poate, sper in sfarsit sa scapam de cozile traditionale la ghisee, iar sistemul de invatamant cred ca primeste in sfarsit o lovitura suficient de puternica incat sa se reformeze serios, chiar si numarul homeschoolerilor o sa creasca, dupa ce parintii descopera in perioada asta potentialul internetului si al invatamantului alternativ. Unii evident ca abia asteapta sa scape 🙂

Cred ca principala resursa in perioada urmatoare o sa fie creativitatea, va fi nevoie de ea in orice domeniu, se vede cu ochiul liber ca nu am fost pregatiti in nici un domeniu pentru situatii de genul asta, iar daca vrem ca scenariul sa nu se mai intample sau macar sa minimizam efectele, avem nevoie de creativitate, de inovatie. Avem nevoie de creativitate pentru a ne reconstrui business-urile, pentru a ne recastiga joburile, pentru a ne adapta noilor cerinte.

Va urma, sper, dupa toate experientele impartasite on-line saptamanile astea, ajutorul oferit altora, exemplele de voluntariat, o perioada in care generozitatea si empatia sa fie cateva din valorile redescoperite. Dupa atat timp de stat separat, doar impreuna putem merge mai departe.

In finalul scurtei mele analize, scuzati manifestarea, cred ca o sa asistam la un boom al tehnologiei VR, un avant al medicinei on-line, o constientizare masiva a faptului ca expertiza adevarata trebuie apreciata pe masura si nu in ultimul rand sper ca, noul concept de parlament, guvern on-line sa functioneze cat mai des. Scapam astfel de o gramada de cheltueli inutile!

Revenind la viata noastra in padure, leneveala, ne-am minunat/bucurat de zapada, am jucat avioane, rummy, am vazut Togo si am ascultat muzica buna. De maine la treaba iar, de data asta indoor.

S-au cam ars briosele noastre cu migdale, ca ne-am luat cu jocul, dar la gust sunt foarte bune!
Dovada ca acum 1 zi eram in tricou si lucram la gradina 🙂

Bogdan. In padure. 22.03.2020. #Totulvafibine

Distribuie: