Da, scriem rar, e adevarat. Dar facem des ce ne place si asta ne ocupa tot timpul. Calatorim si primim calatori din toata lumea, facem hainute, ateliere pentru copii, pictam, desenam, decupam, traforam, pirogravam, tragem cu arcul, ne luptam cu sabiile, facem foc de tabara, incercam sa tinem in viata o mica gradina de legume, culegem mure si soc ca sa facem dulceata sau inghetata, afine pentru…afinata, talciocarim in cautare de comori ascunse, inventam, reinterpretam, facem scenografie si costume de film, construim o casa, o masa, plantam copaci, redecoram o scoala, un castel, punem umarul la organizarea unui festival de film, al unuia pentru copii, sustinem si participam la activitati legate de protectia mediului, de promovare a unei vieti sustenabile. Da! Scriem rar, dar povestim des pentru ca tot timpul cei cu care ne intalnim vor sa afle care este reteta noastra de viata. Totul incepe cu…”Avem o viata si merita sa o traim frumos si din plin….”


Tocmai ce-am revenit dintr-o vacanta prin insorita si pitoreasca Grecie, vacanta in care ne-am simtit ca-n marea noastra calatorie din 2013, explorand fara ceas si fara griji locuri noi, gusturi si experiente inedite.

Am calatorit simplu, fara pretentii sau confort dar am simtit la maxim fiecare clipa, fiecare papila a tresarit, fiecare neuron s-a luminat la o noua senzatie, fiecare emotie a fost amplificata de vremea buna, apa minunata si peisajele de vis. Am dat in mintea copiilor cat am putut, pentru a consolida legatura inainte de „inceputul scolii” cand, invariabil, trecerea nu poate fi decat brusca.

Viata noastra este cand pe indelete, cand pe repede inainte dar intotdeauna plina de lucruri care ne bucura si ne fac sa ne simtim mandri de ce lasam in urma.

Distribuie: