De mai bine de 30 de ani am strâns, cred, peste 200.000 km în vacanțe pe 4 sau 6 roți, cort, rulotă sau gazde, așa mai out of the box cum ne place nouă. Era timpul pentru un upgrade și uite că a venit ziua „B” adică ziua în care, o autorulotă, Blue, pe numele ei de scenă, își făcea frumos intrarea în familia noastră călătoare.

O rulotă second hand, din1995 mai precis dar cu un istoric scurt și curat: din fabrică …hop într-o familie belgiană până anul trecut când o pereche de tineri români din Irlanda se hotărăsc să revină în țară cu o autorulotă. Între timp, apare un copil, apoi doi, bașca o pandemie așa că se hotărăsc să o vândă. La doar 132.128 km ajunge în marea noastră curte.

De ce second hand? Ne-am învățat să cheltuim banii pe experiențe nu pe lucruri scumpe și am primit înapoi o grămadă de emoții și satisfacții așa că nici acum n-am făcut rabat de la regula asta.

Imediat intră în „circuitul turistic”, copiii și cu mine suntem primii care o inaugurăm, dormind în ea, iar impresiile sunt maxime. A doua zi începem redecorarea interiorului și schițele pentru exterior…caz în care aprobarea unanimă este definitorie! Schimbăm tapițeria, tapetul în baie, alt linoleum pe jos, tetiere pentru banchete.

Inainte
După

Ce e tare la ea ….? Pfuu…multe. Arată foarte bine, mai ales pentru vârsta ei, are 6 centuri și 3 zone de dormit, combinația esențială pentru noi, 2 rezervoare de apă curată, 180l în total, panou fotovoltaic, invertor de 1500W, aer condiționat, încălzire, boiler de apa caldă și evident frigider, toate funcționale.

Da, da … avem, bineînțeles, și chestii de reparat: amortizoarele față, flanșe, cauciucuri noi. Urmează o inspecție la ambreiaj și la direcție care au ceva „joc”. Am petrecut deja vreo 2000 de km împreună și am testat tot ce era de testat, am completat … ca de exemplu, un aspirator portabil ….mătura și fărașul nu fac față, o lopată, 2 tălpici de lemn că să putem ieși din nisip, trusă scule, încă o butelie. Am optimizat spațiul de depozitare. E spațiu din plin chiar și pentru o tură lungă de 1 an de zile :).

Am cumpărat un minivideoproiector și ne-am confecționat un ecran, astfel încât acum nu e o doar caravană ci cinema – caravană! Anul viitor am promis că o facem car de transmisiuni pentru FFIR 2021 unde suntem parte din echipa de organizare. Am calculat și testat, proviziile care incap in ea ne ajung pentru 1 săptămână , am ceva idei să îmbunătățesc asta pentru că să ajungem la 2 săptămâni, ceea ce ar fi super! Vă țin la curent.

Ce facem în ea, când nu suntem afară?

Ascultăm muzică, admirăm răsăritul, ne uităm la film, desenăm, jucăm diverse, gătim…și facem foarte repede curățenie!

Avem loc chiar și pentru adolescenți rebeli care au nevoie de singurătate, din când în când. E loc pentru toată familia sub acoperișul lui Blue sau chiar pe acoperiș daca e nevoie….

De unde Blue? A venit așa ca o boare la mare, văzând-o aliniată intre cer și mare și…așa a rămas.

Ce urmează? Reparațiile de care spuneam mai sus, ITP-ul și planurile pentru următoarea tură. Nu ai ce să-i faci! O vezi în fața porții și nu poți să o lași să stea prea mult pe loc. Începe și scoală…dac-o fi și on-line …

Distribuie: