Calatoria noastra

Confort pe doua roti

Ca orice calator care se respecta, avem nevoie de un loc unde sa ne odihnim cand seara sau vremea nu ne permite sa ne vedem de drum si ce loc mai bun decat unul in care sa te simti ca acasa de la inceputul calatoriei si pana la sfarsit? Asa a aparut idea achizitionarii unei rulote, care dupa ceva documentare estetica si practica, am decis sa fie de fabricatie englezeasca. Ceva din categoria vintage, ca sa fie si ca look….mai pe indelete.

Am cumparat astfel un Swift Diamond din 1991…ne-am fi dorit un model si mai vechi dar nu am gasit in Romania si un drum in Anglia…nu era in plan.

Unii au spus ca e prea veche, dar noi aveam ideile noastre pentru batrana englezoaica si nu ne-am lasat influentati. Odata ajunsa in curte am inceput lucrul la ea, putin cate putin am schimbat mocheta cu parchet, tapetul vechi cu altul nou, o broderie frumoasa de culoarea untului, perdele de la geamuri si draperiile  cu altele mai colorate, am vopsit tot mobilierul in alb, folosind o vopsea pe baza de latex pentru o rezistenta sporita la spalare si am castigat, vizual, spatiu. Zona de gatit am delimitat-o de restul rulotei folosind un autocolant rosu cu mici buline albe in stilul anilor 60.

Am improspatat si baia cu un tapet de vinilin rezistent la apa cu o grafica inspirata din jurnalele de calatorie si alte accesorii colorate. Nici exteriorul nu a scapat…deocamdata cu cateva linii rosii pentru a face, chromatic, legatura cu masina noastra. Lilu a tinut sa-si manifeste creativitatea si el, dovada dreptunghiul rosu din partea dreapta de care toata lumea ne intreaba. In fond trebuie sa contribuim cu totii si sa simtim ca ne sunt apreciate optiunile. J

Ce sa spun …savuros. Am petrecut pentru inaugurare o prima seara in ea alaturi de prichindeii mei…au fost deliciosi. M-au intrebat cate-n luna si-n stele ca doar se vedea o frumusete de cer prin geam. Am testat chiar si toaleta in plina noapte, cu Tesa.

Dimineata ne-am simtit ca la munte, inauntru cald, afara putin racoare…minunat, iar mirosul de cafea…facuta pentru subsemnatul la aragazul din dotare mi-a adus aminte putin de o terasa din Praga, de bun augur.

Revenind….urmeaza, inainte de marea evadare de anul viitor, un control amanuntit al imbinarilor exterioare si o vopsire, poate in rosu, a intregii rulote cu o vopsea cauciucata rezistenta la intemperii.

Cam atat deocamdata, pare mult, dar materialele au ajuns vreo 150 euro iar manopera….a fost placerea noastra.

Mai jos va prezentam rulota inainte si dupa renovare.