De maine ploua-ninge, om vedea ce vine, asa ca profitam de ziua de azi ca sa mai facem prin curte una alta, mai sunt destule, chiar daca incepe sa arate a curte „locuita”. La noi copacii n-au inmugurit asa ca poate scapa dupa valul de frig care vine.

Am primit semintele, azi ne-au vizitat Nico si Tesa, o aparitie pe cat de colorata pe atat de energizanta. Acum avem de pus castraveti, dovleac de placinta si de mancare, am gasit cutiuta magica cu fasole pestrita, din recolta proprie de anii trecuti, e delicioasa fasolea asta, ridichi si spanac. Aha si sa nu uit, in premiera avem si doua variante de porumb. Sper sa iasa cat mai multe, mai ales ca, la cum sunt vremurile, o sa am mai mult timp pentru gradina.

Lilu a cautat si a adus din padure, avem o gramada de aluni in zona, araci sa completam pentru legumele agatatoare. Are o mare pasiune pentru maceta si atunci task-ul asta i-a venit manusa.

Cateii au prins super curaj si umplu curtea cu galagia si agitatia lor, stai sa vezi cand or veni si copii…dar chiar si asa somnul de pranz e sfant, oriunde te prinde el, langa Zora sau prin cusca.

Iar daca tot ne-au venit si ceva scule, Lilu si-a luat soarta in maini si a vrut si chiar a reusit sa-si fac singur sabiile pe care ieri nu am avut cu ce. Nu pot decat sa fiu bucuros si multumit ca a inteles cum si ce trebuie sa faca sa nu se raneasca.

Masa de pranz a fost excelenta, un ghiveci a’la mama acasa, de la mama din Rasnov dar usor fugarit ca aveam de terminat in curte, am mai semanat gazon, am adus pamant sa-l acopar, apa de la rau sa-l ud si niste pietre ca sa fac niste trepte in gradina. Lilu a mai curatat copacii de la intrare, evident cu maceta 🙂

Pe la 18.00 oficial ziua de munca a luat sfarsit si ne-am retras in copac sa admiram privelistea si sa sunam familionul .

Spre seara ne-am hotarat sa ne alintam asa ca am inventat o noua reteta cu ce aveam prin casa. Muschiulet de porc cu sos de usturoi, ghimbir si mix de seminte, asortat cu cartofi la cuptor. Tinand cont ca a trecut o saptamana, am destupat si-o Ceptura ca sa fie treaba treaba.

Programul de seara a fost si el mai complex, in deschidere concertul Queen din UK 1987 urmat de filmul Bruce Almighty (Jim Carrey e unul dintre actorii preferati ai lui Lilu) – un film din care putem sa mai invatam si noi cate ceva, sa nu ne dam mai mari decat suntem…de exemplu.

Bogdan. In padure. 21.03.2020. #Totulvafibine

Distribuie: