Soare! Adevarul e ca daca avem soare, avem tot ce ne trebuie, mai ales cand e vorba sa nu parasesti zona.

Am inceput ziua mai pe relax, de…e duminica si ne permitem. Facem planuri la o cafea si un ceai pentru azi. Eu raman sa scriu putin si sa studiez presa…iar Lilu merge afara…sa inventeze un traseu gen Survivor.

Cazemata din care am vizionat filmul e la locul ei dar mi-a promis ca azi schimba modelul, o alta intelegere intre noi, fiecare seara vine cu un film nou si un mise-en-place nou.

Au venit proviziile, completari de alimente si ceva scule ca…stam noi duminica, dar de luni mai lucram. Nico a venit tot pana jos si a descarcat pe lemne de toate, inclusiv mancare pentru caini. Avem o lada frig achizitionata inainte de Craciun, e de atunci burdusita si uite ca acum ne e in sfarsit utila, iar la panouri nu puteam conecta una. Asa ca frigiderul nostru incepe sa capete „fata umana” iar cateilor le sclipesc ochii in cap la vederea coastelor….ce atarna din sac.

Ne-am trimis bezele peste gard si inapoi in casa si acasa.

Brainstormingul de pranz a decis meniul – friptura de porc cu portocale si cartofi cu rozmarin…ce sa fac …altceva nu aveam in casa, fasolea nu s-a facut inca 🙂 iar filmele de ieri si cel din seara asta sunt tot cu gatit, asa ca trebuie sa ma tin tare.

Friptura e la cuptor asa ca iesim afara, sa facem traseul Panicel Survivor 1.0 si sa cautam primavara prin jur.

Traseul e gata, ne mai trebuie niste bete, ma apuc de cioplit, apoi mancare, somnul de frumustete si ….filmul de seara, ales tot de Lilu, Cook Up a Storm o coproductie 2017 Hong Kong-China din categoria  culinary film. Ce sa fac…omu asta mic vrea sa fie bucatar si trebuie sa-i respect alegerea.

De maine, in gradina iar, Lilu se apuca de steagul curcubeu, pe care am promis ca-l punem pe casa si apoi sa vad cum dau la pace cu el sa facem ceva legat de scoala (astept idei daca aveti).

O zi minunata si fruntea sus. O sa fie bine!

Bogdan. 15.03.2020. In padure

Distribuie: