Am scris ieri de venirea lui Lilu din Germania. Azi suntem deja in padure in autoizolare, doar noi doi, 1 pisica si 5 catei, moment bun sa incepem un jurnal.

Evident e o situatie nasoala, dar in acelasi timp daca privim partea pozitiva, ma gandesc ca in multe familii parintii nu se vad prea mult la ochi, nici intre ei, nici cu cei mici asa ca acum au timp s-o faca iar in cazul nostru, care stam foarte mult „nas in nas”, faptul ca stau doar cu Lilu e un castig, adolescentul din el avea nevoie de asta si deja, intram in a doua zi cand nu ne-am certat deloc!

Ce-am facut ieri…deocamdata nu ne-am dezvaluit partea intelectuala si nu cerem idei de carti, asa ca am inceput lucrul in gradina, curatenia de primavara, ars crengi, frunze, Lilu si-a reinceput antrenamentul cu arcul, si-a facut o sulita, a spart lemne, a fugarit cateii mici prin curte si apoi s-a catarat prin copacii din jur.

Ciobanul, vecin cu noi la vreo 500m, atentionat de carantina noastra, ne-a adus azi si lemne pentru iarna viitoare, le-a descarcat singur jos ca sa nu ne intalnim si urmeaza sa ne fie si furnizor de lapte si branza in continuare, contactless, asa ca astept de la el un cont bancar sa-i platesc …can you imagine?!

Spre seara ne-am pregatit de film, Lilu a aranjat un cinema ad-hoc iar eu am gatit …lipie libaneza de casa 🙂 pentru un fel de shaorma la fel de ad-hoc si cu o finalitate neasteptat de savuroasa, carne de porc, cartofi prajiti, sfecla rosie si usturoi. Am descoperit bidonul de mied, pus la facut acum 1 luna !

Filmul ales de Lilu, „Chef” din 2014 cu Amy SedarisBobby CannavaleDustin Hoffman este in directia in care viseaza el sa ajunga, sa faca show stradal si sa gateasca in acelasi timp din propriul food-truck. Asta seara …mai cautam, va spun maine.

In rest… ma gandeam eu ca investitia facuta in teren si casa off-grid merita dar acum ma felicit iar. Ziua a crescut, panourile incarca, bateriile sunt ok, avem oricum si 40l de benzina pentru zile innourate, apa curge, lemne din plin si internet cu adevarat de mare viteza dupa ce am instalat un amplificator in varful acoperisului.

Bafta multa, stati in casa, redescoperiti-va familiile si lasati planeta sa mai respire putin aer curat.

Pe maine!

Bogdan. 15.03.2020 – undeva in padure

Distribuie: