Totul a inceput cu Lilu venind vesel de la scoala si vadit incantat de lectia cu dacii si romanii. Asta se intampla anul trecut inainte de sarbatorile de iarna. A venit firesc Anul Nou si deja traditionala noastra petrecere costumata, unde tot la initiativa lui tema a fost in ton cu, hai sa-i multumim astfel doamnei invatatoare, „programa scolara”. Asa ca am stat eu bine si m-am gandit ce lipseste cel mai mult acum din scoala, lista e lunga, dar un aspect ar fi – punerea in practica a teoriei si la asta incepem sa lucram anul asta. Cum? Lansand vacantele tematice. Suna pompos dar chiar asta sunt, noi in general cand calatorim, nu mergem doar sa stam la soare, am batut la muzee, cat toti anii copiilor la un loc.

2 daci

Ne-am permis astfel sa aprofundam putin lectia de istorie, pornind o scurta calatorie „documentara” la Roma, cu masina, costumati in daci si sa oprim pe rand la Venetia, unde evident Carnavalul o sa fie in plina desfasurare, apoi la Verona, Bologna, Pisa, Florenta, Rimini si unde cu spijinul prietenilor nostri din SERVAS vrem sa aflam cati urmasi de-ai lui Traian stiu de daci.

daci mici

Lilu si Nicolas vor neaparat o fotografie la Columna lui Traian si la Coloseum, poate zarim chiar un gladiator ceva sa-l luam si pe el la intrebari inainte de lupta, vedem cum ne-o fi norocul…

E drept ca o sa „chiulim” vreo 3 zile de la scoala dar cata vreme e in scop educativ este cat se poate de nobil si iertabil. Multumim inca odata doamnei si oricum am propus ca la intoarcere, Lilu, da, tot Lilu, pasionat de fotografie sa faca o expozitie in sala mare a scolii cu imaginile captate pe drum.

doamna Melania

3 daci

Roma venim!

Bogdan. Rasnov, 26.01.2018

 

Distribuie: