A nins si la noi, nu mult 30-40 cm si a fost motiv mare de bucurie pentru copii, de povesti pentru vecini si de teste pentru mine, dar sa le luam pe rand.

 

strada Rasnov

Copii au fost mai prompti ca niciodata cu trezitul pentru scoala, cand au auzit ca a nins, au iesit din pat afara in mai putin de 15 minute, super record, iar la scoala am fost printre primii chiar daca traficul de dimineata, un tractor, doua masini si o caruta, ne-a pus la „incercare”. La radio Romania Muzical se difuza coloana sonora de la Star Wars, iar afara nici peisajul nu prea era de pe planeta asta…

Vecinul Aurica (87 de ani) m-a prins ca dadeam zapada si mi-a povestit 20 de minute iernile cu adevarat grele traite in Romania si URSS si cum dezapezeau pe vremuri in Rasnov. Se forma o mica turma de oi, care mergeau ordonat, oarecum in triunghi, ca sa deschida drumul, apoi veneau multe vaci, ca sa batatoreasca zapada, la urma, o sanie, doua, trase de cai de munte, trageau un bustean cioplit pe post de plug, ca sa netezeasca drumul. Apropo…la noi nu s-a inchis nici o scoala, chiar daca parea ca ar trebui, dar …iarna ninge, nu ai ce-i face.

 

Teste…mai multe, pentru mine, dupa „concursul” de dezapezit cu doamnele de vis-a-vis, am inaugurat lanturile la noua nostra masina, second hand e drept. Suzuki saracul e pe butuci, speram sa-l repornim la vara. Am pus lanturile pentru ca trebuia sa mergem la casa, sa hranim cateii si ….sa curatam panourile fotovoltaice. Am plecat, recunosc, cu inima putin stransa pentru ca, din drumul principal avem vreo 2km, unde nu prea curata nimeni, dar vecinul nostru…tocmai si-a cumparat excavator! Asa ca nu a fost nevoie sa infrunt decat vreo 100m de zapada de 40 cm afanata si …am ajuns!

 

teren1

stai ca dau

Nicolas inzapezit

deb

 

masina spate

spre munti

fanta soare

curte casa

brazi2

 

bataie cu zapada

 

Ne-am sapunit bine, m-am catarat pe casa, am curatat panourile, am hranit cateii, ne-am alergat cu ei si am plecat super multumiti spre programul de seara, salsa si karate.

Cam atat pentru azi, Seara frumoasa.

Bogdan. Rasnov. 18.01.2018

 

 

Distribuie: