Mai avem 3 zile si plecam, daci avem, vreme buna se anunta, traseul l-am facut, ce ne mai trebuie? Sa aranjam masina, asadar…

Se ia una bucata masina, numita mai jos „Testoasa” si se face o lista, din amintiri, cu ce am avut nevoie pe drum in calatoria din 2013.

Cum ne-am propus sa si dormim in ea, am trecut la construitul si amenajatul unui pat pliabil care porneste din portbagaj pana peste randul de scaune din spate, cu posibilitatea de extindere chiar si peste cel din mijloc, dar sa nu exageram, 140×180 cm este suficient pentru 3 persoane, restul de doi ocupand cu succes banchetele ramase libere. In mers sta frumusel in portbagaj iar cand ne campam, se intinde la fel de frumusel. Pentru varianta de vara avem suplimentar un cort 2″ de la Decathlon. Urmarim cu interes un cort special, montat cu ventuze pentru genul asta de masina, dar mai asteptam putin.

cutie spate

Iarna, se stie, nu e ca vara, chiar daca mergem in Italia asa ca, am purces la croirea unor folii de izolatie termica pentru ferestrele Testoasei si la achizitionarea unei aeroterme. Cand ne va ajuta bugetul vom aplica metoda mai profesionista numita Webasto.

Pentru aeroterma si nu numai aveam nevoie de o priza interioara de 220v asa ca …un drum la prietenul Costin de la CCA Caravan Team si s-a rezolvat. Suplimentar un invertor auto de 3oow pentru eventualele nevoi de pe drum a fost si el postat langa priza auto din randul 3.

izolatie geam

 

priza 220

 

Frigider, eh, aici ne-am gandit sa nu exageram, mai ales ca experienta ne-a demonstrat ca nu avem nevoie de prea mult pe drum si in plus mancatul de chestii proaspete e mai sanatos. Astfel, o lada frigorifica de 26l, cu alimentare atat la 220V cat si la priza de masina a fost suficient. Are si compartiment special construit in portbagaj.

lada frigorifica

Langa dansa poposeste la locul lui un miniaragaz Campigaz cu alimentare la o butelie de rulota, ca tot aveam 3 bucati. Sub el este locul pentru alimentele proaspete si cutia cu conserve, compoturi si alte produse de sezon ce nu au nevoie de un tratament special.

aragaz

Compartimentul din dreapta ramane pentru paturi, izoprene, saci de dormit, lanturi, lopata, trusa de scule si am lasat si putin spatiu liber spre capat ca sa nu opturez grila de la incalzirea suplimentara de pe spate.

La capitolul entertainment intra un set de jocuri de echipa, varianta compacta de calatorie, carti de colorat, o cutie de Lego, carti de citit si un laptop – tableta de pe care vor rula pentru echipa de juniori ceva filme la drum. Si aici e ceva de povestit, gadgetul cu pricina fiind mai mare decat o tableta normala, n-am gasit un suport adecvat pentru masina, decat, dupa indelungi cautari la un pret intre 100 si 180 euro asa ca am ales varianta castigatoare… sa-l fac eu. Pentru mancat si jucat am mai facut cu echipa de ucenici, 3 masute personalizate, cu speranta sa nu mai imprastie astfel prin toata masina…chestii.

joc echipa

lucru masute 3 lucru masute 4 lucru masute 7 lucru masute 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

suport 2

Pentru randul din fata, adica eu si doamna, satui de monotonia playlistului de la radio, varianta emulator radio si un memory stick de 16 Gb ne asigura coloana sonora, cred dus si intors.

Haios si interesant este ca, pacat ca nu-i avem sponsori, unul din aparatele foto cu care plecam la noi este cel din 2013 si care a trecut prin doua accidente de masina, cazand de pe ea in mers pentru cine nu mai stie si care inca functioneaza, dupa mici reparatii. Fiind o vacanta documentara 🙂 fiecare are cate un aparat de fotografiat, mai mic sau mai mare, sa-si exprime astfel propria viziune.

Va intrebati probabil unde sunt hainele? Avem cate un geamantan mic pentru fiecare pasager, care incape perfect sub scaun asa ca…e loc suficient pentru toate.

In rest, distractie sa fie si Doamne ajuta sa ne vedem sanatosi!

Traiane tine-te bine ca venim peste tine!

Bogdan. Rasnov.28.01.2018

Distribuie: