A inceput prima vacanta la cei mici, s-a schimbat ora, ne trezim pe lumina, in  plus afara mai este si o frumusete de toamna.

Bun, ce e nou in asta si mai ales interesant?

Pai sa va zic.

M-am trezit la 6.30 sa-mi fac cafeaua si sa pregatesc pachetul lui Lilu, singurul oropsit sa mearga la scoala, deh…e mare. este in clasa a-V-a.

Dupa vreo doua guri de cafea calda cu strat consistent de caimac , ma duc sa-i dau prima strigare de trezire. O fac si apoi revin la  cafea.

Surpriza…primul trezit, Nicolas si nu oricum, ci direct la frontala si se pune pe citit „Jurnalul unui pusti”. Intamplare zic….

Se mai aude ceva miscare, zic…e Lilu pentru ca Tesa e cea mai somnoroasa de obicei….

Da’ de unde, Tesa apare si ea, viziteaza baia si apoi se baga pe canapea langa frate-su impreuna cu „Fete Rebele” si povestile lor de viata.

Ok!

Dar unde e Lilu?

In pat, doamnelor si domnilor, in pat, suparat ca nu e corect ca el, cel mai stresat la trecerea dintre cele doua etape de scoala cu teme multe, testari si alte evaluari sa nu aiba vacanta. Dar cum programa, sistemul nu e facut pentru copii si nevoile lor ce sa facem, ne resemnam amandoi.

Sa mai spuna cineva ca studiile cu trezitul mai tarziu, cu programul lejer, cu abordarea relaxata a educatiei copiilor e bullshit ca …

 

O zi minunata si poate cat mai altfel!

Distribuie: