Muncesti, muncesti dar mai vine un moment cand te saturi de munca fizica si vrei si ceva mai relaxant, asa ca am trecut la pictat, impreuna cu Tesa.

Ne-am apucat de ornat usile si tocurile geamurilor. Am profitat de soare si lumina frumoasa de afara si uitandu-ne in jur, am  decis ca elementul care sa defineasca aceste decoratiuni sa fie feriga.

Mai intai am finalizat fundalul, maro, menit sa uniformizeze trecerile dintre tocul de lemn si tencuiala iar apoi Tesa s-a apucat de pictat dupa desenul meu.

De ce feriga? Nu stiu, asa a venit simbolul asta, de ceva vreme ma urmareste si acum a iesit la suprafata. Mai tarziu am descoperit ceva explicatii pe net.

Feriga este adorată de magicieni pentru ca are puteri… magice. Prin tradiţie, Dryopterius filix mas este specia de ferigă cunoscută popular sub numele de năvalnic, limba şarpelui, barba ursului, fiind benefică pentru sporul casei. Există o specie de ferigă care crește în pădure, această specie înfloreşte doar în noaptea de Sânziene, pe 24 iunie, floarea ei albă în formă de stea fiind culeasă după un ritual anume şi poartă noroc.”

Iar daca e cu magie … sa fie primita alaturi de noroc.

Seara magica va doresc si eu.

Distribuie: