Am ramas cu povestea la Timisoara, unde am stat la o prietena in curte ( de fapt langa curte pentru ca rulota nu intra pe poarta). Am avut un drum lung cu intarziere de vreo ora datorita lucrarilor la sosea in Sebes. Copiii au rezistat eroic si cand am ajuns am mers la mall- ul din apropiere ca sa isi descarce energia la locul de joaca… Lilu a fost in extaz, ii trebuia o alergatura buna. Si pentru ca ningea de zor, am zis sa mai asteptam o zi in Timisoara sa se mai linisteasca vremea. Si astfel am avut timp sa o vizitez pe draga si talentata Ama si sa ii cunosc minunatia de fetita. Am umplut casa si Lilu i- a dat de lucru ascunzandu- i magnetii…sper ca nu a suparat- o prea mult. :). Am plecat si cu daruri delicioase, preparate de Ama si mama ei, de la dulceata, la taietei de casa si chiar si palinca…un rasfat.

In Janoshalma am ajuns seara urmatoare, dupa cateva peripetii pe drum, nimic spectaculos doar ca din nou a durat drumul mai mult decat planuisem.. Acolo eram asteptati de gazda noastra Miklos, un electrician la caile ferate cu 2 baieti la facultate si o sotie frumoasa, care s- a plimbat cam in toata Europa.. Ne- am inteles in engleza, ne-a invitat sa stam si de Paste, ne – a plimbat pe unde a stiut el mai bine de la casa batraneasca si terenul parintilor, pana la biserica si la Muzeul dantelei si broderiei din orasul vecin.

Am fost la bai termale in Kiskunhalas si copiii s- au distrat de la mic la mare. Aveau vreo 4 bazine, erau cateva persoane si totul arata foarte curat.  Baietii au mers la cules de oua proaspete de tara, Bogdan a curatat hrean si am vazut cum se face ca iese un hrean atat de dulce si gustos, care impreuna cu sunca lor era delicios. Miklos e un om simplu ce nu a dorit sa fie dat pe internet asa ca tot pe noi ne veti vedea.  Tot pe scurt va scriu ca nu prea avem net bun si nici timp ca trag copiii de noi. Va pupam!

http://youtu.be/t6uuGuLQads

 

Distribuie: