Asta este una dintre cele mai frecvente intrebari primite de la mame, dupa cea cu spalatul rufelor. Noi gateam si cumparam proaspat din piete sau supermarket, dupa caz, in functie de ce ne iesea in drum. Dar de fapt vreau sa povestesc cum m-am descurcat cu hranitul lui bebe, care avea 8 luni si s-a intors la un an si 4 luni. Copilul numarul 3, bebe dragon, Nicolas Alexandru nu a fost diversificat dupa nicio schema. Am incercat de 3 ori sa ii fac mancare special pentru el si nu a functionat, drept urmare a mancat aproape tot ce am mancat noi, in special cand gateam. Au fost dati cand am cumparat chestii nu tocmai indicate varstei lui (pizza sau sandwich gata facut, cred ca de 2-3 ori..). Chestia este ca niciodata nu m-am speriat ca nu are ce sa manance si asta pentru ca el era (si este inca) un copil alaptat la cerere. Cum ii mai dai inca??? striga multa lume in jurul meu…Ei bine, ii dau pentru ca este cea mai sanatoasa si mai usoara mancare, pentru ca aventura noastra s-ar fi complicat foarte mult daca eu nu alaptam, si pentru ca sunt o sustinatoare a alaptarii.

Daca la primul copil nu stiam mai nimic, aproape le credeam pe bunici ca moare bebe de sete fara ceai, ma rusinam sa alaptez de fata cu oricine, am intarcat dupa un an ca ” nu mai este laptele bun..”, ei bine intre timp am mai invatat si acest al treilea copil mi-a aratat ca se poate! Se poate alapta oricand, se poate alapta la cerere, copilul nu moare de foame nici la un an daca mananca doar lapte cateva zile (au fost momente), bolile trec mult mai repede si se poate alapta si in public, fara sa deranjam pe nimeni.

Una peste alta, daca esti viitoare mama, sau vrei sa inveti mai multe depre alaptare, iata ca vine in Romania unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in alaptare Dr Jack Newman. Intre  8 si 10 mai, Totul despre mame organizeaza  conferintele „Alaptarea pe intelesul tuturor cu Dr. Jack Newman”, unde aflati cam tot ce trebuie sa stiti despre subiect. Apasati aici ca sa ajungeti la pagina de inscrieri si sper sa ne vedem acolo. Sa ma trageti de maneca sa va povestesc mai multe. Ma pricep mai bine la vorbit, decat la scris!

Eu vreau sa aflu despre alaptarea prelungita, ca la capitolul asta am ajuns 😉 Intre timp va las sa va delectati cu cateva fotografii legate de subiect!

Cum sa refuzi asa o privire?

Oriunde, cu placere!

Fotografie facuta de Tesa in Viena

Privirea asta….

Vizitand…

Dragostea nu poate arata mai frumos

Muzeul Dali

Muzeul Dali Figueres

Pictura pe barca in Portugalia

Nu are nevoie decat de bratele si sanul mamei

La ocean


In campul de lavanda

In Paris

In autobuz in Gibraltar

In Barcelona

 

In Alhambra

 

PS. Sper sa nu va apucati sa comentati indecenta alaptatului in public, ca nu va primesc la noi acasa!

Distribuie: