Da, am trecut ieri de 2300 de km, sunt chiar vreo 2500 si pot sa spun ca deja ne-am imprietenit, adica eu, masina si rulota. De unde la inceput sub 8,5l/100 nu scadeam am ajuns acum la un mixt de 7,9 l/100 ceea ce consider ca e foarte bine.

Mergem doar pe drumuri nationale, judetene, fara autostrada, cum altfel am spus de la inceput. Am dat de o gramada de gropi, de serpentine, de sate – evident fara trotuare, dar cu toate astea 7,9 e acolo pe metereze.

Masina se comporta minunat, trage de minune, garda la sol e putin cam mica si ne limiteaza accesul in zone mai putin prietenoase cu scutul nostru, dar cum nici rulota nu e foarte inalta, fac echipa buna si nici nu avem de gand sa mergem pe „aratura”. Cu tot cu rulota in spate si tot are de unde sa mai dea cativa cai, chiar si in serpentine, dar bugetul nu ne permite, asa ca stam cuminti pe banda 1 ca doar suntem pe indelete. Prietenii nostrii de la SEAT de la Iasi au facut treaba buna. Au facut oricum bine ca au schimbat amortizoarele, se simte bine si oricum era mai mult efort pentru cele vechi care ar fi cedat repede. Tot ansamblul intoarce oricum privirile pe unde trecem, asa ca stam bine si la „imagine”.

In spate e distractie mare, aproape ca la multiplex cand e vorba de film. Trei scaune, un mic dvd pe mijloc, liniste deplina, poate aici difera de atmosfera de la mall, nu au popcorn si nici telefoane sa le sune :). Cand nu e film, e LEGO time la Lilu, pe masuta speciala agatata de scaunul meu iar la Tesa e somn, moment de ghicitori sau puzzle pe tableta. Bebe face si el cate putin din fiecare 🙂 adica se agata ba de unul ba de altul. Important ca a inceput sa fie mai rabdator si sa-si gaseasca si el de treaba in scaunul lui. Apoi vine mancarea, de pranz mai ales, pregatita de mami, pe indelete pentru tot familionul si gata au trecut 200km, maximul convenit pe zi, in zilele cu drumuri lungi.

 

Rulota…e bine si ea. In afara de dus, ca am tot facut pe la gazde si campinguri, totul este testat si functioneaza in conditii normale. Panoul incarca fie ploaie, fie ninsoare, aeroterma suplineste cu brio Truma din rulota de care nu facem uz decat daca nu avem unde sa ne conectam la o priza. In rest am gatit in ea, cafeluta de dimineata este nelipsita iar toaleta functioneaza non-stop. Costin a facut si el treaba buna.

Sa vad acum ce fotografii va postez …ca deja am adunat o multime. Avem cu noi 4TB, oare ne ajung?

Bogdan

07.04.2013

Distribuie: