Cine suntem? De unde a inceput totul? Ce vrem?

Nicoleta, creatoare de vestimentatie pentru copii, brandul Lilutesa fiind deja binecunoscut printre mamicile posesoare de copii pana in 6 ani, Bogdan, designer de interior si scenograf pasionat de tot ce inseamna hand made, decor de film si teatru, avem 3 copii minunati, care ne dau puterea sa acceptam si sa trecem peste aproape orice provocare. Lilu (5ani) are deja aptitudini de dansator, alpinist si ceva acte eroice, Tesa (3ani) este evident balerina in devenire si uneori, la suparare, inclina balanta profesiilor spre soferia de tir. Bebe (6 luni) – pasionat de …mami.

Mai artisti fiind, am incercat intotdeauna sa cautam solutii pentru a imbina viata de familie cu unul din multele moduri de a a ne castiga „existenta” pe care le-am experimentat pana acum.

Am supravietuit, razbit si gasit solutii intotdeauna…astfel…acum 2 ani, intr-o iarna, la gura semineului, satul de dat zapada din curte si in „pana” de proiecte cinematografice s-a infiripat ideea de a pleca din tara, undeva, nu stiam exact unde. In urma brainstorming-ului adhoc si a adevarului ascuns intr-un pahar bun de vin rosu, ideea de a pleca nu intr-un singur loc ci in mai multe a inceput sa capete contur. Ne doream de mult o rulota, ne place mult sa calatorim, suntem iubitori de munte, de cort, de aventura, de frumos, de natura, de sanatate si tot ce reprezinta valari universal valabile si nu de moment sau context.

Am inceput sa studiez fenomenul „road trip” pe internet si am descoperit cu uimire si bucurie in acelasi timp ca nu e un fenomen deloc singular, ca sunt adevarate comunitati, familii care fac asta de multa vreme, unii chiar de 20 de ani si nu singuri ci, paradoxal, depasesc, conform „standardelor” romanesti,  numarul optim de copii intr-o familie, aceste familii care calatoresc cu rulota, masina sau motorhome-ul au…minim 3 copii, sunt foarte multi cu 5 copii! Pe vremea aia aveam doar 2 copii dar  iata ca am trecut pragul si incet incet ne incadram in profilul specific :). Am reusit  sa achizitionam si rulota, astfel incat ne-am apucat de scris, de pus pe hartie ideile proiectului, care sincer ne dorim sa se transforme in mod de viata.

Intotdeauna ne-a placut ca prin ceea ce facem sa lasam ceva in urma, astfel incat nici acest proiect nu a urmat un alt traseu si incet incet s-a incarcat de valente culturale, educative si sociale ajungand astazi un fel de manifest pentru o viata mai sanatoasa, pentru o mai mare apropiere de copii, pentru o altfel de educatie, pentru o redescoperire a adevaratelor valori dupa care trebuie sa ne calauzim in viata.

Copii nu au nevoie de o pregatire speciala pentru asta, calatoresc de la varsta frageda, cel mic a fost in prima lui vacanta la lacul Sf. Ana la …varsta de 3 zile. Avem planuri sa-i aducem pe bunici pe undeva pe la mijlocul traseului, sau poate de  mai multe ori, ne gandim si la acest aspect, dar oricum ideea unei asemenea aventuri ii incanta foarte tare pe cei mici si asta conteaza cel mai mult.

Bogdan. 3 ianuarie 2013

 

Filosofie

 

FAMILIE

Suntem o familie procupata de un viitor mai frumos si sanatos alaturi de copiii nostrii.
Dorim sa construim o alternativa cat mai ecologica (fireasca) la stilul de viata super stresant pe care il impartasim.
Vrem sa demonstram noua si celor din jur ca adevaratele valori si traditii dupa care trebuie sa traim si sa ne crestem copiii nu au incetat sa existe.
In acelas timp sa aratam ca plecatul in vacanta cu trei copiii nu e un stress atata timp cat dispui de suficienta iubire.

REDESCOPERA

Calatoria ofera libertate. Miscare continua, schimbare, ne da posibilitatea de a creste impreuna ca familie indiferent unde suntem. Ne provoaca. Ne obliga sa lucram impreuna. Sa ne bazam unul pe celalat.

Credem ca e destul de evident ca o experienta de genul asta ofera copiilor oportunitati pe care nu le pot avea acasa.

Lumea inseamna cunoastere (diversitate). Lumea inseamna o mare comunitate. Lumea e coplesitore si miraculoasa in acelasi timp si ne-o dorim pentru copii nostrii.

TRADITII

Cuvantul traditie pentru omul de azi e destul de greu de definit, asa cum greu de inteles  sunt notiunile de om cumsecade, omenie, noblete, cinste, grija, ascultare, randuiala, cuvant dat si totusi sunt cuvinte pentru care merita sa te lupti.

Astfel ne propunem sa luam cu noi obiecte de arta si port popular, retete culinare, articole vestimentare si obiecte decorative care readuc in prim plan lucrul manual, unicat.